loading spinner

Branche

Niet alle werkschoenen zijn geschikt voor iedere branche. Weet u zelf niet welke werkschoenen geschikt zijn voor de branche waarin u werkzaam bent? Dan helpt DB FootWear u een voetje. DB FootWear heeft per branche werkschoenen, werklaarzen, veiligheidssneakers en veiligheidsklompen geselecteerd die geschikt zijn voor uw branche. Wanneer u uw eigen branche aan klikt worden er alleen de producten weergeven die bij het werk passen wat u verricht. Kunt u in uw eigen branche niet de werkschoenen, werklaarzen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

Branche Er zijn 9 producten

Subcategorieën

 • Agricultuur

  Werkschoenen en werklaarzen geschikt voor Agricultuur

  In 2015 bedroeg van de 388 miljard export in Nederland maar liefst 81,3 miljard uit landbouwexport, dat is 21%. Hierdoor staat Nederland op de tweede plek op de lijst met grootste landbouwexporteurs ter wereld, alleen de Verenigde Staten komt boven ons groene land uit. Alhoewel andere landen hier niet van opkijken, omdat wij bekend staan als tulpenkwekers met houtenklompen aan is dat hedendaags niet meer zo. De veiligheid staat net als in alle andere sectoren bovenaan. Daarom hebben ook de agricultuur medewerkers de juiste werkschoenen nodig. Deze werkschoenen moeten natuurlijk een sterke stalenneus hebben voor alle zware voorwerpen die je in de agricultuur in je werkomgeving bevinden. Ook zit er een verschil in de zool van de werkschoenen die DB FootWear voor de agricultuur heeft geselecteerd, deze werkschoenen hebben namelijk extra grip op losse ondergrond zoals aarde. Ook kan het in het najaar behoorlijk koud en nat op het land, wanneer je werkschoenen of werklaarzen draagt zonder voering of die niet waterdicht zijn. Hierom hebben wij ook de werkschoenen en werklaarzen met voering en/of waterdichtheid geselecteerd voor u. Houdt u liever de traditie van de klompen in stand of vindt u het gewoon fijn om makkelijk in uw veiligheidsklompen te stappen? Dan kunt u hier natuurlijk ook voor kiezen, wij sluiten de veiligheidsklompen natuurlijk niet uit in onze selectie. Kunt u in uw eigen branche niet de werkschoenen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Hoveniers &...

  Werkschoenen en werklaarzen geschikt voor Hoveniers en Groenvoorziening

  Zoals het gezegde luidt: “Ook tussen de mooie bloemen groeien brandnetels”. De betekenis hiervan is: “De schoonheid van de omgeving biedt geen garantie voor onaangename zaken”. Misschien ziet u niet meteen het verband met voetveiligheid en werkschoenen, maar deze is er wel degelijk. Hoe leuk u het als hovenier ook vindt om met uw groene vingers aan de slag te gaan, zie je soms niet de gevaren in die er allemaal tijdens het werk aanwezig zijn. Er kunnen allerlei scherpe voorwerpen vallen op de voeten die zonder werkschoenen fataal kunnen zijn. Ook kun je op een dromerig dag ineens in iets puntigs staan wat normaal gesproken door je schoen zou gaan, maar met werkschoenen met een S3 norm wordt dit tegen gehouden door de stalen tussenzool. Natuurlijk is er altijd nog een overtreffende trap werkschoenen voor de voetveiligheid, dat is in de branche hoveniers & groenvoorziening de zaagschoen. Deze schoen is bestand tegen een kettingzaag. Door alle vezels die in de voering zit, loopt de kettingzaag vast voordat deze de voet kan bereiken. Kunt u in uw eigen branche niet de werkschoenen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Bouw

  Werkschoenen en werklaarzen geschikt voor Bouw

  U als bouw medewerker bent vakkundig in uw branche. DB FootWear is vakkundig in de branche van werkschoenen. U kunt dus als het om voetveiligheid gaat huizen bouwen op DB FootWear. Wij als DB FootWear weten namelijk precies wat u voor werkschoenen nodig heeft in de bouw. Uit ervaring weten wij namelijk dat er graag een stoere en robuuste schoen wordt gedragen en dat er niet of nauwelijks vraag is naar een veiligheidssneaker. Ook moeten werkt u niet altijd met een dak boven u hoofd, en Nederland kennende zult een dan vast een waterafstotende werkschoenen nodig hebben om uw voeten droog te houden tijdens de regen. Ook weet u vast wel dat er op de werkplaats genoeg voorwerpen zijn die u liever niet op uw tenen terecht krijgt, hierom is het in de bouw verplicht om een stalenneus in werkschoenen te hebben. Daarnaast is de zool van werkschoenen voor de bouw anders dan bij sommige andere branches. In de bouw loop je namelijk vaak op een losse ondergrond en is er een risico dat je op iets scherps en puntigs staat. Om deze reden zit er in de selectie die DB FootWear voor de bouw gemaakt heeft, alleen schoenen bij die geschikt zijn voor een losse ondergrond en een stalen tussenzool bezitten waardoor er geen spijkers etc. door de zool heen kunnen. Kunt u in uw eigen branche niet de werkschoenen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Metaal

  Werkschoenen en werklaarzen geschikt voor Metaal

  De metaalbranche is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse maakindustrie. In deze branche zijn meer dan 500.000 vakmensen aan het werk. In deze industrie vindt veel intern transport plaats. De gebruikte middelen voor transport variëren van transportbanen tot vorkheftrucks en van bovenloopkranen tot palletkarretjes. Er bevinden zich in de omgeving van deze transportmiddelen zich veel risicovolle arbeidsplaatsen. De spoedeisende hulp van ziekenhuizen krijgen jaarlijks te maken met zo’n 1600 heftruckincidenten met verwonde slachtoffers,  waarvan veel jeugdigen betrokken zijn. Bijna de helft van deze ongevallen heeft letsel aan zijn of haar voeten. Deze informatie, afkomstig van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, over de arbeidsrisico’s in de metaalindustrie geeft aan hoe belangrijk het is om goede werkschoenen te dragen in de metaalindustrie. Dus sluit letsel aan uw voeten uit door goede werkschoenen aan te schaffen en deze werkschoen altijd te dragen wanneer u in de werkplaats aanwezig bent. Kunt u in uw eigen branche niet de werkschoenen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Logistiek

  Werkschoenen geschikt voor Logistiek

  Dag in dag uit draagt u als logistiek medewerker bij aan het vervoeren van misschien wel honderden vrachtpakketten. U beseft waarschijnlijk niet altijd hoe gevaarlijk het kan zijn om zonder werkschoenen rond te lopen op het werk. Juist om die reden is het ook verplicht volgens de wet dat u als logistiek medewerker een werkschoen met veiligheidsnorm draagt. Maar in de logistiek wordt een meer dan gemiddeld aantal meters te voet afgelegd. Uit de ervaring van DB FootWear is daarom ook gebleken dat werknemers in de logistiek daarom graag lichte werkschoenen willen die comfortabel blijven na vele meters afgelegd te hebben. Natuurlijk hoeft u die schoenen met deze eigenschappen niet zelf uit ons assortiment van werkschoenen te vissen. Hiervoor heeft DB FootWear al een selectie gemaakt van onze modellen waarvan wij hebben aangeven dat die 'geschikt voor logistiek' zijn. Kunt u in uw eigen branche niet de werkschoenen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Chemie & Industrie

  Werkschoenen en werklaarzen geschikt voor Chemie en Industrie

  Bent u actief in de Chemie & Industrie branche? Dan bevindt u zich dagelijks in een gevaarlijke omgeving, ook al bent u zich hier niet continu van bewust. Daarom is het des te belangrijk om goede bescherming te bezitten. Die u tegen alle mogelijke gevaren uit uw omgeving beschermt, waardoor u dus geen letsel op loopt. Dit geldt niet alleen voor de werkkleding en de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen.  

 • Offshore

  Werkschoenen en werklaarzen geschikt voor Offshore

  Wanneer u in de offshore werkt weet u zelf waarschijnlijk ook dat het in sommige gevallen een avontuurlijk beroep is. Offshore medewerkers werken letterlijk ‘van de kust weg’, zoals het gezegde al doet vermoeden. De offshore medewerkers zijn 14 tot 21 dagen lang op een boorplatform en het kan zo zijn dat je per dag wel 12 uur lang aan het werk bent. Hierom moet je schoenen hebben die echt naar je voet gegoten voelen zodat het na lang en zwaar werk niet gaat irriteren. Ook is het verstandig om je werkschoenen af te stemmen op de plaats van het booreiland waar je de komende periode van dienst bent. Zo is het mogelijk om op een booreiland terecht te komen in tropisch gebied, maar het is ook mogelijk om in de ijs koude temperaturen op de Noordzee te belandde. Je moet dus als offshore medewerker je schoenen niet alleen afstemmen op je branche maar ook op je bestemming, dit is verstandig omdat het een behoorlijk verschil is in de soort werkschoenen die het best zijn voor het werk. Vraag ook na bij uw werkgever of de werkschoenen antistatische eigenschappen (ESD) moet bevatten. Dit hoeft zeker niet in alle gevallen maar wanneer dit moet is het niet toegestaan om zonder ESD het boorplatform te betreden. Vraagt u zichzelf af welke werkschoenen er geschikt zijn voor de omstandigheden op het boorplatform waar u werkt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Horeca

  Werkschoenen geschikt voor Horeca

  Niet iedereen zou het verwachten, maar toch is het ook in de horeca van belang werkschoenen te dragen. Er kan in de keuken of bij het reserveren van alles gebeuren wat zonder werkschoenen verkeerd af kan lopen. Zo zijn er genoeg scherpe voorwerpen te vinden in een restaurant, en is het weleens glad doordat er iets mis is gegaan met het serveren van de drankjes. Deze combinatie geeft al aan dat het niet onverstandig is om werkschoenen te dragen als horeca medewerker. Om deze situatie ongevaarlijk te maken moeten er werkschoenen gedragen worden met een stalenneus en een anti-slip zool. Werkschoenen met stalen neuzen kunnen zware en scherpe dingen opvangen zonder dat de voet in de werkschoen dat voelt. De anti-slip zool betekent dat er meer grip onder aan de werkschoenzool zit dan aan die van een werkschoen zonder anti-slip. De mate van anti-slip wordt bepaald door middel van een norm. Je hebt SRA en SRB, wanneer een werkschoen beide bevat heeft het een SRC anti-slip zool. Hiermee loop je een aanzienlijk lager risico om uit te glijden op een gladde ondergrond. Daarentegen is het wel zo dat horeca medewerkers er vaak netjes of hip uit moeten zien om de bedrijfsuitstraling te benadrukken. Daarom heeft DB FootWear schoenen uitgekozen die er een beetje netjes of hip uitzien, en tegelijkertijd ook de veiligheid van de horeca medewerker vergroten. Kunt u niet de werkschoenen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Voeding

  Werkschoenen geschikt voor Voedingsindustrie

 • Automotive

  Werkschoenen geschikt voor Automotive

  “Wie als automotive medewerker met de benenwagen gaat zonder werkschoenen, spant de paarden toch echt achter de wagen”, luidt ook wel het gezegde van DB FootWear. Oftewel “Wanneer je als automotive medewerker rondloopt op de werkplaats zonder werkschoenen, pak je het niet goed aan”.  Wij hoeven eigenlijk niet uit te leggen waarom DB FootWear dit gezegde gebruikt. U, als automotive medewerker, weet zelf ook dat er een hoop gevaren voor uw voeten schuilen in de werkplaats. Zo zijn er genoeg zware voorwerpen die op uw tenen kunnen belanden of puntige voorwerpen waar u op kunt staan en u kunt onverwachts uitglijden doordat de grond gladder is dan verwacht door bijvoorbeeld olie. Om deze redenen hebben wij een selectie gemaakt met schoenen die een stalenneus en stalentussenzool (en de meeste met een antislip zool (SRC)) Kunt u in uw eigen branche niet de werkschoenen, veiligheidssneakers of veiligheidsklompen vinden die u zoekt? Neem dan contact met ons op voor advies en uitleg. Wij zijn u graag van dienst!

 • Elektronica

  Werkschoenen en veiligheidssneakers geschikt voor Elektronica

 • Uniform security &...

  Werkschoenen geschikt voor Uniform security & Services

1 - 9 van 9 artikelen

Gemaakt met   door Schot Marketing & Communicatie